Om oss

Johnsgård er en stille og rolig familiecamping som ligger lengst nordvest i Femund Engerdal, ved Langsjøen (715 m.o.h.). Her kan du fiske, padle kano, vandre eller gå på ski i snill fjellnatur. Vi er opptatt av lavterskel friluftsliv og har en visjon om at naturen er for alle.

– Praktisk info

– Åpningstider

– Kart over området

Universiell utforming

Bærekraft

Historien

Vertskapet

Monica Bye Spånberg og Jonas Steigen Johnsgård

Jonas er oppvokst på Johnsgård, og tok i 2015 over turistsenteret etter sine foreldre, sammen med kona Monica, som kommer fra nabobygda Tufsingdalen.

Vi bor og driver her sammen med våre to barn, Johan Melchior og Anders.

Jonas har studert et år ved College of the Rockies i Fernie, BC (Canada) hvor han utdannet seg innen ekstremturisme og redning (Mountain Adventure Skills Training). Monica har en master i arkeologi med tema fangstanlegg for rein i Rendalen og Engerdalen (UiO). Begge har også tatt studiet Natur- og kunnskapsturisme gjennom HIHM, og vært aktiv i Røde Kors Hjelpekorps siden 2006.

Kårfolket

Jan Ole Johnsgård og Grete A. Steigen

Jan Ole og Grete tok over Johnsgård Turistsenter etter Jan Ole sine foreldre, Astrid og John Anders i 1999, og drev stedet frem til 2015. I tillegg har de drevet gårdsbruket fra 1984 til dags dato. Jan Ole var en aktiv idrettsutøver innen ski og friidrett i perioden 1978 – 1997.

Grete har en bachelor med hovedvekt på lokalhistorie fra UiO. Hun har også tatt studiet Natur- og kunnskapsturisme gjennom HIHM.

Jan Ole har stor lokalkunnskap, og er den du skal snakke med dersom du har spørsmål vedrørende fiske og dorgefiske, og han har også god kunnskap om trening, ski, friidrett.