Bærekraft

Vinteren 2019 ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift. 

Vi prøver å ha fokus på bærekraft i alt vi gjør. Blant annet gjennom at maten vi serverer skal være lokal og at vi aktivt fokuserer på å unngå matsvinn. 

I tillegg prøver vi å unngå unødvendige innkjøp, og benytter oss av gjenbruk så langt det lar seg gjøre. Derfor vil du hos oss finne et bredt utvalg av dekketøy på hyttene, som er arvet fra andre som ikke lenger har behov for det. Når vi pusset opp sanitæranlegget investerte vi i lys med bevegelsessensor for å senke strømforbruket. 

Hos oss sorteres det søppel i fraksjonene papp/papir, glass/metall og restavfall. Vi planlegger å ha på plass løsning for plast og  matavfall i løpet av 2021.

Vi ber våre gjester om å være oppmerksomme rundt strøm- og vannforbruk. 

Flere av disse tiltakene hjelper oss til å drive mer økonomisk bærekraftig. Men alt dette er viktig for oss også i et klima- og miljøperspektiv. Vi har to små, som vi gjerne vil skal få vokse opp med mulighet til de samme naturopplevelsene vi har i dag.

Det handler også om trivsel. Plukk med deg søppel om du finner noe i naturen og prøv å ferdes så sporløst du kan, så kan naturen nytes for de som kommer etter oss også.