agsdi-sun-2

Season:

All year

agsdi-people

Participants:

From 2-8 stk.

agsdi-dollar

Price:

Contact us for more information.

We have several different arrangements for deafblind throughout the year.

Outdoor

The DeafBlind International Outdoor  week has been arranged at Johnsgård multiple times.

Family week

Throughout the last 20 years the national association for deafblind have arranged their family week at Johnsgård.

 

Outdoor course for young deafblinds

Every summer the outdoor course for young deafblinds is arranged. The purpose is to create experiences together with other young people.  

Nature sculpture week

The nature sculpture week was a course for deafblind people, and was arranged at Johnsgård for 20 years from 1999 to 2019 with participants from Norway, Sweden and Denmark. The result is the amazing Troll forest which can be explored by our guests. 

 

Activitites for deafblind

Trollforest

Gjennom den årlige gjennomføringen av Naturskulpturuke har det etterhvert dukket opp en utrolig samling av kunstinnstallasjoner i Trollskogen. En vandring i Trollskogen er en kunstnerisk opplevelse hvor det taktile står i fokus. Her kan man bruke hendene og kjenne de ulike materialene og skulpturene som «gjemmer» seg i skogen.

Trollskogen er en flott opplevelse både for døvblinde og andre.

Universal designed trails and lavvu

Den korteste tur-løypa vår er på 2 kilometer og er universelt utformet. Runden er fin å gå for både barn og andre som er litt dårlig til bens. Den er også fin for både rullestol og barnevogn. Det står benker med jevne mellomrom langs runden. Etter ca. 1 km kommer dere til en fin lavvo ved strandkanten av Lansjøen. Her finnes også en utedo. Denne løypa går langs den populær frisbeegolfbanen vår.