Universiell utforming

Destinasjon Femund Engerdal startet 2011 opp med prosjektet Universell Utforming slik at vi i Femund Engerdal kan tilby alle å komme ut i, bruke og oppleve naturen.

Her på Johnsgård har vi 3 hytter som er tilrettelagt for rullestol. Vi kan også tilby båt- og fisketurer for alle, uavhengig av funksjonsnivå, i vår Pioner Multi. På denne båten kan man senke framlemmen slik at det er enkelt å kjøre en rullestol inn på båten.

2 km-runden

Vi har utbedret og gruset opp stien/skiløypen som går via Langodden og inn på lysløypa. Langs stien er det utplassert benker med jevne mellomrom. Runden er lett å gå både for små og store, og fungerer også godt for barnevogn eller rullestol.

Ved Langodden har vi satt opp en lavvo, utedo og lagt ut MobiMat fra lavvoen og til vannkanten. Disse mattene gjør at du kan komme helt ned til vannet med både barnevogn, rullestol og lignende. Det er også rundt denne runden du finner den populære frisbeegolfbanen vår.

Vi planlegger fortsette vårt arbeid med å tilrettelegge frem til både Jotsetra og Tylldalslokene. Samt nede ved brygga, slik at det blir enklere å komme seg ut i kanoer og båter.

Mer informasjon om alle de universelt utformede anleggene på Destinasjon Femund Engerdals nettsted